Värmlands Folkblad
Väder
Rain
Värmlands Folkblad
måndag 18 maj, vecka 21 • Namnsdag: Erik

Limousinservice för baler och möhippor

Karlstad När kvällen kommer tänker Henrik Westh byta skepnad – eller åtminstone fordon. Då blir grävmaskinisten limousinchaufför, i den egna Lincoln Town Car – 8,6 meter lång, bländande vit och med plats för åtta passagerare; kändisar, direktörer, bröllopspar, svensexor, möhippor, baler eller shopping i storstan – Henrik är övertygad om att det finns en marknad.

  • 2009-05-08 15:11
  • BJÖRN STEFANSON
Skriv ut sidan Tipsa en kompis

I slutet av förra året var limousinförsäljaren Hans Hallberg på PR-turné för att försöka övertyga någon i Karlstad att satsa på limousinverksamhet.
Henrik Westh, till vardags grävmaskinist, slog till.
– Jag funderade inte särskilt länge, det brukar jag inte göra. Jag gick på magkänslan och det här kändes bra, konstaterar han.
En helt ny Lincoln Town Car limousin kan kosta 900 000 kr, men så mycket har Henriks inte betalat för sitt exemplar, som är från 2003 och som redan gått 10 000 mil – vilket är häpnadsväckande eftersom den ser helt oanvänd ut.
Henriks limousin blir den förs­ta taxiregistrerade i länet och han är övertygad om att marknaden finns.
Grundpriset för att hyra den är 1 600 kr i timmen, men om man slår ut den summan på åtta passagerare behöver man inte vara mångmiljonär för att åka i den.
Och ju längre hyrtid desto lägre blir timpriset. Henrik är fulladdad med argument om det ekonomiskt fördelaktiga i att anlita hans tjänster.
– Säg att fem personer behöver åka till Göteborg för ett snabbt affärsmöte. Kör jag dem fram och tillbaks samma dag slipper dom kanske dyra övernattningar på hotell och krångel med taxi till tåget, väntetider och annat.
– Eller om ett sällskap damer vill åka till Stockholm och shoppa. Jag kör runt dem dit dom ska och så har dom någonstans att lägga det som köpts. Det kostar 10 000, men slå ut det på åtta och jämför med kostnaderna för att åka tåg så blir skillnaden inte stor.
Om allt går enligt planerna drar Henrik Westh i gång verksamheten i slutet av maj. Men han kommer att ha kvar jobbet som grävmaskinist på dagtid.
– Jag kan alltid anlita en extra­chaufför om det behövs. Och skulle det bli väldigt stort intresse är det tänkbart att jag anställer någon.
Trots arbetsbördan har Henrik, nyss fyllda 32 år, fullt stöd av sambon Maria – som för övrigt blir fru Westh när paret gifter sig i Westhindien i början av juni.
Allt talar för att bröllopsresan anträds med limousin till Arlanda...
Foto: Erik Mårtensson<br>

Share/Save/Bookmark
Tipsa en vän!
Skicka till:
Din e-postadress:
Meddelande:
 

Sopberget växer på Karlstads gator

Karlstad (I dag 05:30) 
Det verkar som att det blivit mer legitimt att slänga saker där man står, säger Björn Mossberg produktionsledare på teknik- och fastighetsförvaltningen.Läs mer...

Kvinna överfölls av man vid Tingvallabron

Karlstad (I går 20:56)  Vid tretiden natten mot lördagen attackerades en kvinna av en man nedanför trappan vid Tingvallabrons fäste på Sundstasidan i Karlstad. Det är oklart om det rörde sig om ett våldtäktsförsök. Läs mer...

Massklottrare åkte fast natt till söndag

Karlstad (I går 20:58)  Åtminstone ett 50-tal olika platser i Karlstad, allt från elskåp och skyltar till husfasader, har en 18-årig Karlstadsyngling klottrat ner med tusch – men vid halv fyra-tiden natten till söndagen åkte han fast. Läs mer...

Förskingringsmisstänkt 27-åring gör medgivanden

Karlstad (I går 21:22)  Den 27-årige man, som misstänks för förskingring från det företag i Karlstad där han arbetat som ekonomiansvarig, har gjort vissa medgivanden.
Läs mer...

De träffades igen – 70 år efter studenten

Karlstad (I går 20:52) 
De tog studenten 1939.
I lördags var de tillbaka i på skolan då Karlstads läroverks kamratförening höll sitt årliga jubileum.
Läs mer...

Slog sönder axel på bro – begär ersättning

Karlstad (2009-05-16)  En 68-årig kvinna begär nu 3 000 kronor av Karlstads kommun efter att ha halkat på en osandad bro och slagit sönder axeln.
Läs mer...

Två häktade för misshandeln på Örsholmen

Karlstad (2009-05-16)  De två män som greps efter att ha misshandlat en man på Örsholmen i onsdags häktades under lördagen.
Läs mer...

Polstjärnan 25-årsjubilerar

Karlstad (2009-05-16) 


I morgon söndag är det jubileum på Lambergskajen! I år är det 25 år sedan Ångbåtssällskapet Polstjärnan bildades och det ska firas. Föreningen bildades då ångbåten Polstjärnan III återvände till Vänern efter en tur till Stockholm. Läs mer...

Bozorgi populärast

Karlstad (2009-05-16)  Rozbe Bozorgi.
Där har ni personen som fick flest röster i ungdomsfullmäktige.
– Det känns väldigt bra, säger han.
Läs mer...

Tom spetsar öronen

Karlstad (2009-05-16) 
– Det är när vi spetsar öronen som vi hör det minsta och det svagaste av ljud, säger dokumentärfilmaren Tom Alandh.
I onsdags pratade han om sina filmer och om sitt sätt att närma sig och intervjua de människor han skildrar under medieseminariet ”Det goda samtalet” på Karlstads universitet. Läs mer...

Time-elever sprider kärlek på museet

Karlstad (2009-05-16)  På Värmlands Museum pågår en utställning om kärlek. Det är sistaårselever från Time-programmet (telekommunikation, IT, media och interaktiv underhållning) på Älvkullegymnasiet som ordnat utställningen. Besökarna blir genom teknikens värld guidade genom kärleken. Läs mer...

På god väg mot 300

Karlstad (2009-05-16) 
225 elever har hittills tackat ja till att börja på Engelska skolan. De flesta kommer från Karlstad, ett tjugotal från Hammarö och Kil och några från Säffle, Hagfors och Grums.
– Ett jättebra resultat. Vi är mycket nöjda, säger rektor Jan Dahlin.Läs mer...

Ekonomiansvarig ska ha förskingrat 457 000

Karlstad (2009-05-15)  En ekonomiansvarig vid ett företag med över 50 anställda i Karlstad misstänks för förskingring av 457 000 kronor. Läs mer...

Skuld bakom misshandeln på biltvätten

Karlstad (2009-05-15)  De två män som greps efter att ha misshandlat en 25-årig man vid en biltvätt på Örsholmen i onsdags begärdes i går häktade av åklagare.
Läs mer...

Pliktverket kan läggas ner

Karlstad (2009-05-15) 
En ny utredning föreslår att Pliktverket ska läggas ner.
Men vid huvudkontoret i Karlstad tar man det lugnt – än så länge.
– Vi är luttrade, säger verkets informationsdirektör Ann Elgemark. Läs mer...

Alla i HA-härvan omhäktade

Karlstad (2009-05-15)  Samtliga sju personer som misstänks för inblandning i den omfattande ekonomiska brottslighet med kopplingar till Hells Angels omhäktades under fredagen. Läs mer...

Två män fast i dopningskontroll

Karlstad (2009-05-15) 
I avskräckande syfte lät Friskis & Svettis Riksidrottsförbundet göra oanmälda dopningsprov.
Två medlemmar fastnade i en kontroll – och har slängts ut. Läs mer...

Karlstadspolitiker tar strid för ny domstol

Karlstad (2009-05-15)  Kampen om den nya förvaltningsdomstolens placering fortsätter.
I ett öppet brev ber två kommunalråd i Karlstad justitieministern att inte bry sig om örebroarnas utspel. Läs mer...

Tidningskvinnan drog fullt hus

Karlstad (2009-05-15) 

Hon startade Amelia, Tara och M-magasin.
Hon omsätter runt 500 miljoner.
Inför en stor publik av kvinnliga entreprenörer föreläste Amelia Adamo om hur man lyckas i affärer. Läs mer...

25 000 kronor till Polstjärnan

Karlstad (2009-05-15)  Ångfartyget Polstjärnan i Karlstad är ett av nio fartyg som tilldelas pengar av Sjöhistoriska museet.
Läs mer...

Värmlands Folkblad

Gör nyhetstestet

Kunskapstest

Vårruset, hotade träd, Promoe, Amelia Adamo och en miljonsmäll. Kolla vad du kommer ihåg från nyhetsvecka 20. Kolla 

Veckans skivor

Skivor

Eminem, Carrie Rodriguez, Dead By April, John Vanderslice och Amsterdam Klezmer Band är några av de artister vars skivor recenseras. Läs mer...

Starke Arvid minns bragden

ReportageEn av Värmlands största idrottsprofiler genom tiderna, Arvid Andersson, når den aktningsvärda åldern av 90 år på tisdag.
Han nådde sin höjdpunkt 1946, när han mot alla förhandstips blev världsmästare i tyngdlyftning i Paris.
VF besökte Starke Arvid tidigare i veckan för att prata minnen. Läs mer...

Tom spetsar öronen

Karlstad

– Det är när vi spetsar öronen som vi hör det minsta och det svagaste av ljud, säger dokumentärfilmaren Tom Alandh.
I onsdags pratade han om sina filmer och om sitt sätt att närma sig och intervjua de människor han skildrar under medieseminariet ”Det goda samtalet” på Karlstads universitet. Läs mer...

Terminator bor i skogen

Grahn
KRÖNIKAN [# 205]Det här lantliveriet, det har förvridit mig, bytt ut mig mot The shining-Jack.
Jag begår kriminella handlingar.
Jag tar liv av daga. Läs mer...

En expressiv Kalevala

Kultur

För Stockholms­konstnären Jörgen Hammar var Kalevala som en uppenbarelse, när han läste det finska nationaleposet för tio år sedan. Myterna satte omedelbart igång hans fantasi.
Nu får Sunneborna – och övriga värmlänningar – se hans expressiva tolkningar, när han inviger nya Sunne biblioteks konstgalleri Björken. Läs mer...

Daniel Carlsson om den långa vägen tillbaka

Bilsport

I dag blir Daniel Carlsson ”rallyföraren Daniel Carlsson” igen.
Tio månader och 23 dagar efter att han blev Sveriges då mest kände rattfyllerist.
I en stor intervju berättar 32-åringen öppenhjärtigt om tiden efter, sin nya stora kärlek och framtidsplanerna. Läs mer...

Musiken blev Elins räddning

Reportage

Hon var en av de första tjejerna att lägga ut musik på sajter som Frizon och Whoa. Kritiken från killarna var svidande men Elin Jansson gav inte upp.
Under artistnamnet Shorty har hon etablerat sig som en av Sveriges främsta, kvinnliga underground-rappare. Många texter handlar om panikångest och familjeproblem.
– Jag har svårt att prata om min jobbiga barndom. Genom musiken får jag ur mig det jag vill säga.
Läs mer...

Läs boken i stället

Bio

”Filmen känns stressig och ofokuserad. Dialogen är stel och skådespelarna ointresserade. Jag kommer på mig själv att sakna mycket från boken. Inte minst allt resonemang kring vetenskap och kultur.”, skriver Mikael Svensson efter att ha sett Änglar och demoner. Läs mer...

Mattsson ger inte upp

Fotboll


Värmländske elitdomaren Tobias Mattsson, 35, kan ha dömt färdigt för säsongen.
För närvarande står Mattsson på kö för en hjärtoperation i Örebro.
Men han ger inte upp karriären.
– Jag ska tillbaka till allsvenskan. Läs mer...

Ansvarig utgivare:
Värmlands Folkblad, Box 67, 651 03 KARLSTAD